Data center

Data center

Heropstart en Upgrade Datacenter

Een datacenter, aangeschaft door een klant met als doel de faciliteit te upgraden, heeft jarenlang buiten bedrijf gestaan. Deze gespecialiseerde faciliteit is cruciaal voor het opslaan, verwerken en beheren van digitale gegevens. Het heropstartproces omvat complexe inspecties, onderhoud, upgrades en vervangingen van technische installaties. Het uiteindelijke doel is om eindgebruikers een nog betrouwbaardere IT-infrastructuur te bieden.

IPMG heeft met succes het projectteam van de hoofdaannemer, hun onderaannemers en stakeholders aangestuurd bij het heropstarten van dit  langdurig buiten bedrijf gesteld datacenter. Dit omvatte een uitgebreide reeks activiteiten, waaronder inspecties, onderhoud, upgrades en vervangingen van complexe technische installaties.

Het bijzondere aan deze inspanning was dat een deel van het datacenter operationeel bleef gedurende het proces. Hierbij heeft IPMG nauwkeurige en complexe commissioning-activiteiten georkestreerd om ervoor te zorgen dat er geen onderbrekingen optraden in de lopende activiteiten. Het leiderschap van IPMG bleek cruciaal te zijn bij het coördineren van alle betrokken partijen en het waarborgen van een vlotte heropstart van het datacenter, waarbij technische expertise en projectmanagementvaardigheden hand in hand gingen.