Rob Emmelkamp

Oplossend, doelgericht, focus op coaching

Rob is een ervaren senior projectmanager met ervaring in programmanagement op het gebied van multidisciplinaire en complexe projecten. Daarnaast heeft hij affiniteit met de techniek vanuit projectengineering, waarmee een projectmanager een goed beeld kan vormen van de projecttechnische inhoud.

Inventarisatie, afweging van alternatieven, verantwoordelijkheid, stakeholder management en draagvlak zijn belangrijke factoren in het uitvoeren van projecten. Waar nodig kan er gebruik worden gemaakt van PRINCE 2-, Lean Manufacturing- of Six Sigma-methodiek voor een structurele of analytische aanpak.

Duidelijkheid scheppen, verantwoordelijkheid nemen en werken naar een gezamenlijk doel zijn facetten die niet mogen ontbreken. Het maken van keuzes, ook bij beperkte informatie, en de balans vinden tussen draagkracht en dat wat moet gebeuren. Rob benadert zaken met een positieve blik, en dat leidt in de regel tot pragmatische oplossingen. De communicatie op alle niveaus binnen een organisatie helpt om de gezamenlijke belangen te verenigen.

Eigen onderneming:

EPE, Emmelkamp Project Engineering

06 – 170 73 818

Rob heeft een werktuigbouwkundige achtergrond, gecombineerd met chemie en specialisatie in Stralingsdeskundige Niveau 3. Hij heeft affiniteit met disciplines als EI&C en procestechnologie en ruime ervaring met internationale projecten in verschillende branches en disciplines zoals de nucleaire industrie, nucleaire farmacie, de farmaceutische industrie en de staalindustrie.

Het is en blijft een mooie uitdaging om samen met een projectteam een project van eerste schets op te pakken en conform scope, budget en planning op te leveren. Rob heeft een coachende stijl van leidinggeven en vindt het belangrijk om duidelijk te communiceren naar projectteam, stuurgroep en stakeholders. Met de inzet van budget control en planning blijft elk project meetbaar. Ervaring in zowel greenfield alsook complexe brownfield-projecten inclusief Europese aanbestedingstrajecten. Het opstellen van het ‘factory acceptance-traject’ met duidelijke acceptatiecriteria is iets wat volgens Rob niet mag ontbreken.

Robs interesse in techniek vertaalt zich ook in zijn hobby’s: restauratie, reparatie en onderhoud van klassieke motorfietsen en automobielen.