Onze leden werken voornamelijk voor grotere industriële bedrijven die opdrachten willen laten managen door interim-projectmanagers. Het gaat hier om grote, complexe en technisch georiënteerde projecten.

Opdrachtgever: PALLAS – Nuclear Health Centre

Binnen het PALLAS-programma speelt het Nuclear Health Centre een belangrijke rol om in de toekomst radio-isotopen te maken. Voor het te bouwen Nuclear Health Center verzorgen wij in de rol van Project Management de complete productielijnen voor radioactieve farmaceutische producten, in de zin van specificeren, aanbestedingen, engineering, fabricage en montage.

Opdrachtgever: TATA Steel Packaging

Ontwerp, Alternatieve Studies en definitieve ontwerp voor een nieuwe procesgang binnen een bestaande vertinningslijn. Gerealiseerd binnen 8 maanden, inclusief fasebeoordeling en budgetgoedkeuring. De scope van het project is het aanpassen van het ingangsgedeelte, het vervangen van het complete procesgedeelte (inclusief keldersystemen) en het aanpassen van het uitgangsgedeelte. Het vastleggen en definiëren van alle automatiseringscontroles maakte uit van de scope. Het project is opgeleverd om uitgevoerd te worden.

Opdrachtgever: Tata Steel Koudwals

Complete elektrische revisie van de koudwals. De projectscope loopt van de monitor van de operator tot aan de aandrijflijn van de versnellingsbak van de wals; inclusief de hoofdstroomaansluiting en de onderliggende controll- systemen. Motorafmetingen van 4,5 mW zijn geen uitzondering in dit project met een gewicht van ongeveer 35000 kg. Uitgevoerd binnen Covid 19 periode, FAT uitvoering door TEAMS/Skype/Google, project is binnen tijd en budget opgeleverd en overgedragen.

Rob Emmelkamp

Rol: Organisatorische leider, pragmatisch en oplossend, doelgericht, focus op coaching.

Rob is een ervaren senior projectmanager met ervaring in programmanagement op het gebied van multidisciplinaire en complexe projecten. Daarnaast heeft hij affiniteit met de techniek vanuit projectengineering, waarmee een projectmanager een goed beeld kan vormen van de projecttechnische inhoud.

Inventarisatie, afweging van alternatieven, verantwoordelijkheid, stakeholder management en draagvlak zijn belangrijke factoren in het uitvoeren van projecten. Waar nodig kan er gebruik worden gemaakt van PRINCE 2-, Lean Manufacturing- of Six Sigma-methodiek voor een structurele of analytische aanpak.

Duidelijkheid scheppen, verantwoordelijkheid nemen en werken naar een gezamenlijk doel zijn facetten die niet mogen ontbreken. Het maken van keuzes, ook bij beperkte informatie, en de balans vinden tussen draagkracht en dat wat moet gebeuren. Rob benadert zaken met een positieve blik, en dat leidt in de regel tot pragmatische oplossingen. De communicatie op alle niveaus binnen een organisatie helpt om de gezamenlijke belangen te verenigen.

Ervaring: Rob heeft een werktuigbouwkundige achtergrond, gecombineerd met chemie en specialisatie in Stralingsdeskundige Niveau 3. Hij heeft affiniteit met disciplines als EI&C en procestechnologie en ruime ervaring met internationale projecten in verschillende branches en disciplines zoals de nucleaire industrie, nucleaire farmacie, de farmaceutische industrie en de staalindustrie.

Het is en blijft een mooie uitdaging om samen met een projectteam een project van eerste schets op te pakken en conform scope, budget en planning op te leveren. Rob heeft een coachende stijl van leidinggeven en vindt het belangrijk om duidelijk te communiceren naar projectteam, stuurgroep en stakeholders. Met de inzet van budget control en planning blijft elk project meetbaar. Ervaring in zowel greenfield alsook complexe brownfield-projecten inclusief Europese aanbestedingstrajecten. Het opstellen van het ‘factory acceptance-traject’ met duidelijke acceptatiecriteria is iets wat volgens Rob niet mag ontbreken.

Robs interesse in techniek vertaalt zich ook in zijn hobby’s: restauratie, reparatie en onderhoud van klassieke motorfietsen en automobielen.

Eigen Onderneming: EPE, Emmelkamp Project Engineering

Tel: 06 – 170 73 818

Elvin Mosis

Persoonlijkheid: Elvin beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en kan goed schakelen tussen verschillende typen mensen en niveaus. Dit komt door zijn sympathieke benadering en een hoge mate van inlevings- en aanpassingsvermogen. Verder is hij toegankelijk, heeft hij een positieve uitstraling en bezit hij goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift.

Rol: structuur, flexibel en sociaal. Elvin is een echte ambassadeur en teamplayer, hij staat voor heldere communicatie, positiviteit en stuurt bij waar nodig.

Ervaring: Elvin heeft een technische achtergrond en ruime internationale werkervaring in projectmanagement. Elvin is begonnen bij Eneco als senior projectmedewerker en is vervolgens overgestapt naar Siemens Nederland, waarbij hij als lead engineer en projectmanager diverse grote internationale projecten tot een goed einde heeft weten te brengen. Elvin heeft vervolgens besloten zelfstandig ondernemer te worden om zijn kwaliteiten en vaardigheden beter tot hun recht te laten komen. Zo heeft hij gewerkt aan een opdracht bij DPR Construction: de heropstart van een datacenter. Elvin heeft hierbij diverse faseringen voorbij zien komen, met in iedere fase een nieuwe uitdaging.

Elvin is in staat meerdere disciplines in één project te integreren, stelt projectplannen op en bewaakt de voortgang. Hij behoudt het overzicht en is verantwoordelijk voor een goed financieel beheer. Kortom: Elvin voert zijn taak uit zoals er van een projectmanager verwacht mag worden.

Eigen Onderneming: Elvin Mosis International Projectmanagement.

Tel: 06 – 248 65 842

Robert Bourry

Rol: gedreven, inzicht, persoonlijke aanpak. Robert is een projectleider en senior project engineer van grote projecten, die zijn kennis en ervaring heeft vergaard van uit de praktijk. Vanuit elektro en meet- en regeltechniek is Robert doorgegroeid naar automation engineering en resource management naar project management.

Robert heeft een talent voor het aandragen van technisch uitvoerbare oplossingen bij complexe technische uitdagingen en kan deze duidelijk kwantificeren in tijd en budget. Ook heeft hij uitgebreid ervaring met schadebeperking bij incidenten waar hij in de lead, dankzij inzicht en juist handelen, productie weer snel weet te starten. Hier weet hij door zijn inzet en drive het team optimaal te motiveren.

Bij uitdagingen tijdens de verschillende project fasen zorgt Robert er voor dat scope, planning en budget niet uit het oog verloren wordt. Door zijn persoonlijke aanpak zorgt hij voor commitment binnen het projectteam.

Ervaring: Robert is een internationaal ervaren senior project engineer en projectleider van technisch uitdagende projecten. Hij realiseert projecten in de staalindustrie, de chemische industrie en de auto-industrie en heeft ervaring van basic engineering tot en met commissioning.

Eigen Onderneming: Solve Engineering

Tel: 06 10 07 00 58

Christiaan Goedkoop

Rol: Leider, allrounder, resultaatgericht. Christiaan is senior projectmanager van complexe en multidisciplinaire projecten.

Christiaan verbindt, motiveert en betrekt met sterk leiderschap binnen en buiten de organisatie alle benodigde partijen met een duidelijk gemeenschappelijk doel voor het beste resultaat. Dat uit zich in goede afwegingen van belangen en techniek. Christiaan heeft brede organisatorische en commerciële ervaring en is creatief in het omgaan met issues. Zijn goede organisatie- en improvisatietalent stellen hem in staat snel een overzicht te presenteren van de probleemgebieden: troubleshooting.

Hij heeft ruime financiële kennis en heeft ervaring met contracting en aanbesteding. Tevens heeft hij brede resultaat- en oplossingsgerichte vakkennis binnen zowel greenfield- als renovatieprojecten. Een betrokken teamspeler, communicatief vaardig, diplomatiek en met internationale ervaring.

Ervaring: Christiaan realiseert projecten in de staalindustrie, infra, olie & gas, energievoorziening en -opwekking, voedingsmiddelenindustrie en utiliteitsbouw. Vanaf basic engineering tot en met commissioning.

Zijn kennisachtergrond is elektrotechniek, instrumentatie en industriële automatisering. Opvallend zijn Christiaans enthousiasme en energie, en de wijze waarop hij die weet over te brengen op zijn omgeving. Hij is een echte leider.

Daarnaast is Christiaan semi-professioneel kok, geeft kookworkshops en is kok aan huis. Hij heeft tevens groot enthousiasme voor motorrijden en het organiseren van motortrips.

Eigen Onderneming: Osirius Projectmanagement

Tel: 06 – 248 66 131

Jan Jes

Rol: organisator, mensenkenner, teamspeler. Een ervaren projectmanager voor complexe projecten. Jan heeft ervaring opgedaan in de (productie-)industrie, bij ingenieursbureaus en toeleveranciers. Hij heeft met succes vele multidisciplinaire projecten geleid, van initiatiefase tot en met oplevering. Jan is gespecialiseerd in besturingsprojecten in de industriële automatisering.

Ervaring: Gedurende een periode van 20 jaar is Jan in loondienst gegroeid van uitvoerend engineer tot projectmanager van grote internationale industriële automatiseringsprojecten in de olie- en gasindustrie.

Als zelfstandige is hij sinds 2010 actief als projectmanager ten behoeve van technische en industriële projecten. Hij heeft ervaring opgedaan in verschillende industrieën: olie & gas, (petro-)chemie, de nucleaire industrie, de voedingsmiddelenindustrie (food & beverage) en de farmaceutische industrie en heeft gewerkt voor industriële eindgebruikers, EPC contractors en leveranciers.

Jan neemt zijn opdrachtgevers mee in het ontwikkelingstraject van een project: van het initieel bepalen van de randvoorwaarden, de grove scope, de planning en budgettaire kaders tot en met het laten maken van het ontwerp, het doen van de aanbesteding, de gunning en de uitvoering van het project.

Zijn specialisme is industriële automatsering, maar Jan heeft ook projecten met andere technische toepassingen gemanaged. Hij managet het project in zijn totaliteit, waarbij hij opereert tussen bedrijfskundige en technische aspecten van het project. Groottes van investeringen variëren van enkele honderdduizenden tot tientallen miljoenen euro’s.

Eigen Onderneming: JES! Projecten & Advies

Tel: 06 - 232 48 834

Roberto Reyes

Rol: leadmentor, empathisch, gedreven. Ingenieur van origine met een passie voor vernieuwing. Roberto heeft zijn sporen verdiend in het opzetten en leiden van grote trajecten voor bedrijven, veelal in internationaal verband. Hij is een overtuigende people manager met visie en daadkracht. Effectiviteit en passie als kernwaarden die worden overgebracht op anderen; bereikt daarmee snel resultaat.

Roberto heeft een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid. Hij ziet altijd kansen en oplossingen, en weet mensen hierin mee te krijgen. Hij is fact-based, analytisch en is in staat om de stap van analyse naar verantwoording te nemen. Roberto is empathisch en is in staat harde noten te kraken. Daarbij durft hij ook credits voor resultaat aan anderen te geven.

Verder heeft Roberto hart voor techniek, en weet hij de brug tussen financiën en techniek scherp in beeld te krijgen en te houden. Hij kan nieuwe omgevingen snel doorgronden en weet mechanismen voor succes te identificeren. Hij heeft goed oog voor formele en informele organisatiestructuren, en weet ook zonder formeel mandaat autoriteit te verkrijgen.

Ervaring: Leadmentor voor het tot groei brengen van wereldwijd geselecteerde start-ups in het PortXL-programma. PortXL wordt onder andere door de Port of Rotterdam en daaraan gelieerde bedrijven en instituten gesponsord. Daarnaast heeft Roberto ervaring met het rendabel maken van techniek en technische organisaties, bij voorkeur in technische omgevingen.

Eigen Onderneming: 4R Management

Tel: 06 – 218 50 242